Bijna elke vader of moeder herkent het wel: van een lieve en gehoorzame peuter verandert jouw kind opeens naar een bozig ADHD monstertje die het hele huishouden terroriseert. Iedere ouder wenst een ontspannen, blij, gezond en sterk kind. Opgroeien met een gezond lichaam geeft een kind zelfvertrouwen wat invloed heeft op de rest van zijn of haar leven.

Opgebouwde stress

Ondanks alle liefde en goede zorgen die een kind van zijn ouders ontvangt, kunnen kinderen in de lagere schoolleeftijd last hebben van body stress. Dit kan mogelijk voortkomen uit stress die is opgebouwd tijdens de bevalling. Maar het kan ook emotionele stress zijn, door bijvoorbeeld de scheiding van de ouders of het overlijden van een opa of oma of de intens drukke programma’s die tegenwoordig op school van je kind gevraagd wordt. Deze spanningen bouwen zich op in het lichaam en wordt opgeslagen als body stress. Gelukkig is bodystress in het algemeen en bijna in alle gevallen bij kinderen met enkele releases opgelost.

Boze buien en onrustig gedrag

Als kinderen de bodystress vasthouden en dit niet verholpen wordt kan dit zich uiten in allerlei vervelende symptomen. Denk aan een lage weerstand, slecht slapen, lusteloosheid en vermoeidheid, een gebrek aan concentratie op school en darmproblemen. Het leidt ook vaak in het bekende onrustige gedrag, ADHD en de bekende boze buien. Ook komt het nog wel eens voor dat kinderen in de lagere schoolleeftijd nog bedplassen.

Altijd welkom

Wij raden alle papa’s en mama’s aan om zich niet nog meer zorgen te maken, want kinderen voelen dit aan. Boos worden op een boos kind heeft ook absoluut geen zin. Probeer er eens met jouw kind over te praten, houd hem/haar stevig vast zodat de emoties in beweging kunnen komen, begin een kussengevecht, stamp op de grond, ga dansen op harde muziek! Zoek samen naar een oplossing en kom sowieso langs om BSR te ervaren. Bij kinderen zit de opgeslagen spanning vaak nog maar pas in het systeem opgeslagen en dus is het een veel sneller helingsproces dan bij volwassen. Jullie zijn altijd welkom om een keertje kennis te maken!